6.6.2022

Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων - Δικαιώματα των Νέων και Περιβάλλον

Ζούμε σε μια εποχή που οι νέοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, την ποιοτική απασχόληση, την κοινωνική προστασία και την πλήρη πρόσβαση στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Η κλιματική κρίση επιτάσσει την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. 

Ποιο ρόλο και ποια δικαιώματα έχουν οι νέοι στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, της κοινωνικής συνοχής και προόδου, της ατομικής δράσης και της ελευθερίας; 
Είκοσι τέσσερις νέοι και νέες, 18 ως 30 ετών, θα έρθουν κοντά για να ανταλλάξουν σκέψεις και γνώσεις με απώτερο σκοπό να γνωρίσουν νέες κουλτούρες και να αποκτήσουν υπεύθυνη στάση απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος. 

Η Ευρωπαϊκή Έκφραση με την επιδότηση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας διοργανώνουν πρόγραμμα ανταλλαγής νέων μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας και θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 27 Ιουνίου ως 3 Ιουλίου 2022 στο Πόρτο Ράφτη, στον χώρο Connect your City.    

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιλαμβάνει εκπαιδευτικά εργαστήρια, επιμορφωτικές επισκέψεις, μαθησιακά παιχνίδια, προβολή ταινιών και ψυχαγωγία. Εστιάζει σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιβάλλοντος, ενσυναίσθησης και κοινωνικής συνοχής. 


Για να είσαι κι εσύ ένας από τους τυχερούς, δήλωσε συμμετοχή στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα:  
https://forms.gle/r7BqNKxZDimEp4d79 
(καλύπτονται διαμονή, διατροφή, μετακινήσεις, ασφάλιση)
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

εθελοντισμός

Στην Ευρωπαϊκή Έκφραση προωθούμε την έννοια του εθελοντισμού και προσπαθούμε μέσα από προγράμματα και δράσεις να ενισχύσουμε το οργανωμένο εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ