Η ομάδα μας

Νίκος
Κουλούρης
Διαχειριστής
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος Απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου DEA Δικονομικού Δικαίου (Droit Processuel) του Πανεπιστημίου PARIS-II ((Pantheon – Assas) και Αριστούχος Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου PARIS-II, με τίτλο διδακτορικής διατριβής: «Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές. Συγκριτική μελέτη του θεσμού στη Γαλλία και στις ΗΠΑ».

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Έκφρασης το 1989 και χει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία. Είναι Δικηγόρος μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (από το 1986), προαχθείς σε Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω (1996). Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον Εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης (1991-1992) και Καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (στο μάθημα Διοικητικού Δικαίου) (1996-1997). Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (1997-2002)

Διετέλεσε Πρόεδρος του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) (2004-2005). Υπήρξε Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (2005-2009). Σήμερα είναι Αναπλ. Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι έγγαμος με δύο τέκνα.
Κατερίνα
Ανδρωνά
Γενική Διεύθυνση
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στη Διοίκηση Πολιτιστικών Οργανισμών.

Στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Έκφρασης εντάχθηκε το 2005 ως Υπεύθυνη Προγραμμάτων και σήμερα έχει αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση της Οργάνωσης. Έχει υλοποιήσει μεγάλο αριθμό προγραμμάτων, ημερίδων και εκδηλώσεων της οργάνωσης.

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την οικογένειά της, τη μουσική, τα ταξίδια και τον εθελοντισμό.
Βασίλης
Λυρίτσης
Συντονιστής-Υπεύθυνος Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «ΙΝΟΗ»
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας (Φιλοσοφική Σχολή, Κρήτη) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Εργάζεται με ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως άτομα με αναπηρία και πρόσφυγες, από το 2007.

Στην ομάδα της «Ευρωπαϊκής Έκφρασης» εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2020, ως Συντονιστής-Υπεύθυνος στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, «ΙΝΟΗ». Συνηθίζει να λέει: «διάλεξα να εργάζομαι με ευάλωτους ανθρώπους γιατί τους αξίζει μια κανονική ζωή, μια ζωή με μέλλον και προοπτική, χωρίς ταμπέλες και απομόνωση».

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τις κόρες του και τα ταξίδια. Ενίοτε κάνει και ποδήλατο.
Αθανάσιος
Καρτσακάλης
Συντονιστής Μονάδας Β' Εποπτευόμενων Διαμερισμάτων Ασυνόδευτων Ανηλίκων / ΚΦ 16+
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα και εργάζεται στην Αθήνα.

Απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με μεταπτυχιακές σπουδές Δημόσιας Διοίκησης & Management Ανθρώπινων Πόρων στο Πανεπιστήμιο Neapolis της Κύπρου.

Εντάχθηκε επαγγελματικά στο δυναμικό της «Ευρωπαϊκής Έκφρασης» το 2019, ως Κοινωνικός Φροντιστής ασυνόδευτων ανηλίκων της Δομής Φιλοξενίας Κυψέλης.

Από το 2021, διατελεί Συντονιστής - Υπεύθυνος του Τομέα Β' του έργου των Εποπτευόμενων Διαμερισμάτων Ημιαυτόνομης Διαβίωσης ΚΦ16+.
Άννα
Καβούρη
Συντονίστρια-Υπεύθυνη Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «ΚΥΨΕΛΗ»
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, είναι Πτυχιούχος Κοινωνική Λειτουργός με μετεκπαίδευση στη Συμβουλευτική και Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), ενώ συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της Διοίκησης Μονάδων Υγείας (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο).

Από το 2002 έως το 2020 εργάστηκε ως Υπεύθυνη Κοινωνικής Υπηρεσίας και Υπεύθυνη Προάσπισης και Διεκδίκησης Δικαιωμάτων, σε Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα δικαιώματα ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στην Ευρωπαϊκή Έκφραση εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2021 ως Κοινωνική Λειτουργός πλαισιώνοντας τη Μονάδα Β των Εποπτευόμενων Διαμερισμάτων Ασυνόδευτων Ανηλίκων / ΚΦ 16+. Τον Νοέμβριο του 2021 ανέλαβε τον συντονισμό της Μονάδας Α ΚΦ16+ και από τον Σεπτέμβριο του 2022 έχει την ευθύνη του συντονισμού της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «ΚΥΨΕΛΗ».

Είναι συγγραφέας του εγχειριδίου «Οδηγός Προστασίας Οροθετικών από Παραβιάσεις Κοινωνικών Δικαιωμάτων», ενώ έχει υπάρξει Τακτικό Μέλος της Συντακτικής Ομάδας του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης HIV/AIDS 2019-2025 και Τακτικό Μέλος της Διαρκούς Ομάδας Εργασίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Συλλόγων Ασθενών για τη Δημόσια Υγεία.

Είναι μητέρα της 14 ετών Ελένης Σοφίας και στον ελεύθερό χρόνο της απολαμβάνει συναντήσεις με φίλους, όμορφες οικογενειακές στιγμές και ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Μαρία - Άννα
Κωτσοπούλου
Συντονίστρια Μονάδας Α' Εποπτευόμενων Διαμερισμάτων Ασυνόδευτων Ανηλίκων / ΚΦ 16+
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι Πτυχιούχος Κοινωνική Λειτουργός του ΑΤΕΙ Αθηνών. Από το 2015 έως και σήμερα εργάζεται στο προσφυγικό ως Υπεύθυνη Κοινωνικής Υπηρεσίας σε οργανώσεις μεταναστών και προσφύγων. Εντάχθηκε επαγγελματικά στο δυναμικό της «Ευρωπαϊκής Έκφρασης» το Νοέμβριο του 2021, ως Κοινωνική Λειτουργός πλαισιώνοντας τη Μονάδα Α των Εποπτευόμενων Διαμερισμάτων Ασυνόδευτων Ανηλίκων / ΚΦ 16+. Από τον Οκτώβριο του 2022, ανέλαβε τον συντονισμό της Μονάδας Α ΚΦ16+.

εθελοντισμός

Στην Ευρωπαϊκή Έκφραση προωθούμε την έννοια του εθελοντισμού και προσπαθούμε μέσα από προγράμματα και δράσεις να ενισχύσουμε το οργανωμένο εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ