17.12.2011
17.12.2011

Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα - Έλληνας Πολίτης Ευρωπαίος Πολίτης

Συνέδριο/Ημερίδα
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κοινού το «Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα • Έλληνας Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης»  το οποίο έλαβε χώρα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 ώρα 10.00–22.00 στο Ηilton, στο πλαίσιο του Money Show. 

Το «Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα • Έλληνας Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης»  διοργανώθηκε από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ευρωπαϊκή Έκφραση και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθελοντισμού-Ελλάδος στο πλαίσιο εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού-2011 και της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου θεσπισμένη από τον Ο.Η.Ε. 
Περιλάμβανε: 
  • 40 εκθεσιακά περίπτερα εθελοντικών οργανώσεων 
  • 21 ημερίδες, στρογγυλά τραπέζια και σεμινάρια για θέματα κοινωνίας πολιτών

 Η κεντρική εκδήλωση του φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στο «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού-2011» το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 20.00-22.00. Το κοινό αποτελούνταν από εθελοντές και στελέχη εθελοντικών οργανώσεων και φορέων και αντάλλαξαν απόψεις μεταξύ τους για το χώρο του τρίτου τομέα.

Το πάνελ αποτελούσαν ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γραφείο Ενημέρωσης στην Ελλάδα, η  κα Παναγιώτα Ψαράκη, Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Αθηναίων ο κ. Γιάννος Λιβανός, Γεν. Γραμματέας της  Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και ο κ. Νίκος Γιαννής, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Έκφρασης.

Το «Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα – Έλληνας Πολίτης Ευρωπαίος Πολίτης» τελούσε υπό την αιγίδα του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Αθηναίων,  της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του Εuropean Council for National non-profit Umbrella Organisations–CEDΑG και τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Γραφείο Ενημέρωσης στην Ελλάδα. 

εθελοντισμός

Στην Ευρωπαϊκή Έκφραση προωθούμε την έννοια του εθελοντισμού και προσπαθούμε μέσα από προγράμματα και δράσεις να ενισχύσουμε το οργανωμένο εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ