17.3.2011
23.3.2011

Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011

Συνέδριο/Ημερίδα
Με επιτυχία συμμετείχε η Ευρωπαϊκή Έκφραση στην Περιοδεία του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού (ΕΕΕ) 2011 στην Αθήνα. Η Περιοδεία ήταν μια επταήμερη ευχάριστη, δυναμική και διαδραστική εκδήλωση προβολής του εθελοντισμού από τις 17-23 Μαρτίου 2011, στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι. 
Μετά την έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού στις Βρυξέλλες το Δεκέμβριο του 2010, η Ελλάδα ήταν η έβδομη χώρα στον χάρτη της Περιοδείας του ΕΕΕ 2011. Ο εθνικός συντονιστικός φορέας του ΕΕΕ 2011 στην Ελλάδα ήταν η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Η Περιοδεία του ΕΕΕ 2011, η οποία ταξίδευσε σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ, είχε σχεδιαστεί ώστε να φέρει την εκστρατεία του ΕΕΕ πιο κοντά στο κοινό. Η επταήμερη εκδήλωση έδωσε στους εθελοντές και στις οργανώσεις που χρησιμοποιούν εθελοντές την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα επιτεύγματά τους, να κάνουν ζωντανές παρουσιάσεις, να γνωριστούν μεταξύ τους και ευαισθητοποιήσουν τους επισκέπτες στο θέμα του εθελοντισμού.  
Η Ευρωπαϊκή Περιοδεία Εθελοντισμού 2011 περιλάμβανε: 
  • Συζητήσεις με ειδικούς, παρουσιάσεις σχετικά με: τι σημαίνει να κάνει κανείς εθελοντική εργασία; Ποιοι είναι οι  Έλληνες εθελοντές; Πώς μπορώ να συμμετάσχω; 
  • Ιστορίες σχετικά με τις εμπειρίες των εθελοντών και γνωριμία με τους εθελοντές 
  • Ψυχαγωγία με μουσικές παραστάσεις, παιχνίδια και ζωγραφική

Η Ευρωπαϊκή Έκφραση είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το κοινό για τις δράσεις της, με ειδικό stand της οργάνωσης στο χώρο, την 3η μέρα Παρασκευή 18 Μαρτίου, η οποία είχε ως θεματική: «Εθελοντισμός και ενεργοί πολίτες σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

σχετικά αρχεία:

εθελοντισμός

Στην Ευρωπαϊκή Έκφραση προωθούμε την έννοια του εθελοντισμού και προσπαθούμε μέσα από προγράμματα και δράσεις να ενισχύσουμε το οργανωμένο εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ