31.8.2022
31.8.2025

Γιορτή Εθελοντισμού

ΕΘΝΙΚΟ
Η Ευρωπαϊκή Έκφραση μαζί με άλλες εθελοντικές οργανώσεις συμμετέχουν κάθε χρόνο στη μεγάλη Γιορτή Εθελοντισμού που λαμβάνει χώρα σε κεντρικά σημεία της πόλης. 
Κάθε χρόνο και με συνεχώς αυξανόμενη δράση και ενθουσιασμό, η Κίνηση Φορέων Εθελοντισμού με διεθνείς και τοπικούς οργανισμούς, πραγματοποιούν μια ημερίδα - γιορτή αφιερωμένη στον Εθελοντισμό και στην κοινωνική προσφορά.
Με τη μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της Αθήνας, τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων, και πλήθος άλλων ανθρώπων, ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, εθελοντικοί φορείς, δίνουν κάθε φορά το παρόν, αποδεικνύοντας με την ενεργή και συνεχόμενη δράση τους, ότι ο εθελοντισμός αποτελεί πλέον ανάγκη και στοιχείο απαραίτητο για μια κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη.

Οι εθελοντές όλων των οργανισμών που συμμετέχουν στη Γιορτή ενημερώνουν τους επισκέπτες της γιορτής για το έργο τους, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να εμπλακεί σε ενδιαφέρουσες εθελοντικές δράσεις. Παράλληλα, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορευτικά, μουσικά και θεατρικά δρώμενα με μεταφορά στίχων στη νοηματική.

Οι ιδέες του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης αποδεικνύονται, πλέον, ως απαραίτητο στοιχείο για µία κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων


εθελοντισμός

Στην Ευρωπαϊκή Έκφραση προωθούμε την έννοια του εθελοντισμού και προσπαθούμε μέσα από προγράμματα και δράσεις να ενισχύσουμε το οργανωμένο εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ