17.10.2022

Μια ευρωπαϊκή αγκαλιά για την Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Έκφραση σε συνεργασία με την Leleka - Motherhood Center for Ukrainian Women in Greece συνεχίζει τις εθελοντικές δράσεις για τις γυναίκες και τις οικογένειές τους, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου. 
Στο πλαίσιο αυτό, συντονίζουμε τις προσπάθειές μας ώστε να φτάνουν πολύτιμα αγαθά στις μητέρες και στα παιδιά τους. Ο πόλεμος ανάγκασε αυτές τις γυναίκες να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα. Πολλές από αυτές βρίσκονταν ή βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση εγκυμοσύνης, γεγονός που τις κάνει πολύ ευάλωτες.  
Για τον λόγο αυτό, η Leleka και η κυρία Ελίνα Ισιδώρου, λειτουργώντας υπό την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Έκφρασης, εξασφάλισε την δωρεάν παρακολούθηση και διεξαγωγή όλων των εξετάσεων στο νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, ακόμα πριν αποκτήσουν το ΑΜΚΑ, μετά από επικοινωνία και συνεργασία με εκπροσώπους του νοσοκομείου. Σε κάθε επίσκεψη οι γυναίκες συνοδεύονται από εθελόντριες για μετάφραση και υποστήριξη. Σημαντική είναι η συμβολή του ιατρού που ανέλαβε προσωπικά τους τοκετούς και μιλάει την ίδια γλώσσα με τις γυναίκες. 
Σε συνεργασία με το Αρεταίειο νοσοκομείο και την ιδιωτική κλινική Ιάκεντρος στην Θεσσαλονίκη, εξασφαλίστηκαν δωρεάν ιατρική παρακολούθηση και διενέργεια εξετάσεων.   
Η δημιουργία ομάδας online ψυχολογικής υποστήριξης βοήθησε να "ξεπαγώσουν" και να αντιμετωπίσουν σιγά - σιγά το στρες που πολέμου. ‌
Το σπουδαιότερο είναι ότι δημιουργήθηκε ένας κύκλος γυναικών που φιλοξενείται στο TwoHearts, στο πλαίσιο συναντήσεων με την βοηθό μητρότητας Κατερίνα Γάτου, η οποία δείχνει ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης για εγκυμονούσες γυναίκες. 
‌Κάθε εβδομάδα διεξάγονται διάφορες δράσεις, όπως σεμινάρια για αποκατάσταση μετά την γέννα, φωτογραφίσεις εγκυμοσύνης, χοροθεραπεία, πικνίκ, επισκέψεις σε χώρους ψυχαγωγίας κτλ. 
Σημαντικές και απαραίτητες υπήρξαν οι χορηγίες των εταιρειών Frezyderm και ΜΕΓΑ

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ελίνα Ισιδώρου 6985686737
Κέντρο διανομής στήριξης για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία Opora επί της οδού Φερρών 8, Αθήνα.
Ώρες λειτουργίας Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή 11.00-15.00.

εθελοντισμός

Στην Ευρωπαϊκή Έκφραση προωθούμε την έννοια του εθελοντισμού και προσπαθούμε μέσα από προγράμματα και δράσεις να ενισχύσουμε το οργανωμένο εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ