22.3.2022

Μια ευρωπαϊκή αγκαλιά για την Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Έκφραση συμμετέχει με τα στελέχη και τους εθελοντές της στην προσπάθεια βοήθειας στους δοκιμαζόμενους Ουκρανούς, με δράσεις στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, για τον ίδιο σκοπό συνεργάζεται με την εθελοντική ομάδα lelekas greece, ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΧΩΡΑ, ΙΑΣΙΣ, Πάνος & Χρυσηίδα βοήθεια στα παιδιά και Ομάδες Εθελοντών Ουκρανικής Πρεσβείας. 

Οι δράσεις εστιάζουν στη συγκέντρωση ρουχισμού, συγκέντρωση και διανομή τροφίμων, οργάνωση ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και δημιουργική απασχόληση παιδιών. 
Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, παιδιά από την Ουκρανία μαζί με μία μητέρα συνοδό τους επισκέφθηκαν τον Μάρτιο του 2022 τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Έκφρασης. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους, τα παιδιά απασχολήθηκαν από εκπαιδευτικό προσωπικό πραγματοποιώντας ποικίλες δραστηριότητες. 
  
Τα παιδιά μπόρεσαν να αισθανθούν οικείο τον χώρο και ασχολήθηκαν με ζωγραφική και χειροτεχνίες. Οι ζωγραφιές των παιδιών ήταν σχετικές με την πατρίδα τους, αφού σχεδίασαν τον ηλίανθο μέσα σε έναν κήπο. Στη συνέχεια, μερικά παιδιά κατασκεύασαν τη σημαία της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας χαρτονάκια, ενώ άλλα παιδιά εξασκήθηκαν στη χρήση της πλαστελίνης.  
Προς το τέλος, τα παιδιά έφτιαξαν και έλαβαν για αναμνηστικό δώρο ένα βραχιολάκι στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας -του μπλε (ουρανός) και του κίτρινου (σιτάρι)-. 
 
Τα χαμόγελα, η ανεμελιά και η γαλήνη στα μάτια των παιδιών και η ικανοποίηση της μητέρας αποτελούν κίνητρο για πράξεις αλληλεγγύης.

εθελοντισμός

Στην Ευρωπαϊκή Έκφραση προωθούμε την έννοια του εθελοντισμού και προσπαθούμε μέσα από προγράμματα και δράσεις να ενισχύσουμε το οργανωμένο εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ