24.7.2022
31.7.2022

Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων - Αρώματα Κουλτούρας

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ
Η Ευρωπαϊκή Έκφραση με την επιδότηση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας πραγματοποίησε στο διάστημα 24 με 31 Ιουλίου 2022 πρόγραμμα ανταλλαγής νέων μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας στην Επέκεινα Χώρα στα Ζαγοροχώρια, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων.
Στο πρόγραμμα αυτό η ελληνική κουζίνα ξετυλίχτηκε σαν ένα κουβάρι από διαφορετικά χρώματα και ο κάθε τόπος είχε μια ιστορία να αφηγηθεί. 
Είκοσι τέσσερις νέοι και νέες, 18 ως 30 ετών, ήρθαν κοντά για να ανταλλάξουν σκέψεις και γνώσεις με απώτερο σκοπό να γνωρίσουν νέες κουλτούρες και να συνδέσουν τον τόπο τους με την παραδοσιακή γαστρονομία. 
Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιλάμβανε εργαστήρια μαγειρικής, vegetarian ενότητες, υπαίθριες εξορμήσεις, hiking, rafting, παραδοσιακή μουσική και χορό. 
Εστίασε σε θέματα πολιτισμού, κουλτούρας, διατροφής, ευεξίας και σύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση μέσα σε ένα καταπράσινο και μαγευτικό τοπίο. 


εθελοντισμός

Στην Ευρωπαϊκή Έκφραση προωθούμε την έννοια του εθελοντισμού και προσπαθούμε μέσα από προγράμματα και δράσεις να ενισχύσουμε το οργανωμένο εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ