27.6.2022
3.7.2022

Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων - Δικαιώματα των Νέων και Περιβάλλον

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ
Η Ευρωπαϊκή Έκφραση με την επιδότηση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας διοργανώνουν πρόγραμμα ανταλλαγής νέων μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας και θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 27 Ιουνίου ως 3 Ιουλίου 2022 στο Πόρτο Ράφτη, στον χώρο Connect your City.    
Το πρόγραμμα εστίασε σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιβάλλοντος, ενσυναίσθησης και κοινωνικής συνοχής. Οι νέοι μέσα από ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που περιλάμβανε εκπαιδευτικά εργαστήρια, επιμορφωτικές επισκέψεις, μαθησιακά παιχνίδια, προβολή ταινιών και ψυχαγωγία, συζήτησαν και πρότειναν λύσεις για τις δυσκολίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, την ποιοτική απασχόληση, την κοινωνική προστασία και την πλήρη πρόσβαση στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. 
Ασχολήθηκαν και εξέφρασαν προβληματισμούς για την κλιματική κρίση που επιτάσσει την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. 
Το πρόγραμμα ανέδειξε τον ρόλο και ποια δικαιώματα έχουν οι νέοι στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, της κοινωνικής συνοχής και προόδου, της ατομικής δράσης και της ελευθερίας.  
Οι νέοι από την Ελλάδα και τη Γερμανία ήρθαν κοντά για να ανταλλάξουν σκέψεις και γνώσεις με απώτερο σκοπό να γνωρίσουν νέες κουλτούρες και να αποκτήσουν υπεύθυνη στάση απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος. 


εθελοντισμός

Στην Ευρωπαϊκή Έκφραση προωθούμε την έννοια του εθελοντισμού και προσπαθούμε μέσα από προγράμματα και δράσεις να ενισχύσουμε το οργανωμένο εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ