18.5.2006
18.5.2006

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Δικαιώματα του Παιδιού

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Έκφραση, διοργάνωσαν τον διαγωνισμό «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Παιδιά και έφηβοι από 10 έως 18 ετών ενθαρρύνθηκαν να δημιουργήσουν μια αφίσα, η οποία θα περιλάμβανε ένα λογότυπο και θα εξηγούσε την ιδέα της προστασίας, του σεβασμού και της προώθησης των παιδικών δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι καλύτερες αφίσες επιλέχθηκαν από μια επιτροπή που θα αποτελούνταν από αντιπρόσωπο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, από αντιπροσώπους από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Παιδείας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, από έναν ειδικό επικοινωνίας και ένα νέο άτομο.

Έπειτα από την τελετή βράβευσης που διοργανώθηκε σε κάθε κράτος μέλος στις 9 Μαΐου 2006 (Ευρωπαϊκή Ημέρα), οι νικήτριες ομάδες από κάθε χώρα προσκλήθηκαν στις Βρυξέλλες στις 18 Μαΐου 2006 για την Ευρωπαϊκή τελετή βράβευσης και για μια ξενάγηση στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

εθελοντισμός

Στην Ευρωπαϊκή Έκφραση προωθούμε την έννοια του εθελοντισμού και προσπαθούμε μέσα από προγράμματα και δράσεις να ενισχύσουμε το οργανωμένο εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ