21.3.2008
21.3.2008

Αναδάσωση στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Π.Ν.Α.)

ΕΘΝΙΚΟ
Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008 η Ευρωπαϊκή Έκφραση-Ανατολική Αττική σε συνεργασία με το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Π.Ν.Α.) και την Εταιρεία Bayer Ελλάς ΑΒΕΕ προέβη σε φύτευση-αναδάσωση 1.000 περίπου δενδρυλλίων μέσα στον χώρο του νοσοκομείου, σε περιοχή που έχει πληγεί από συνεχείς πυρκαγιές. 
Στην αναδάσωση έλαβαν μέρος εθελοντές από την τοπική κοινωνία, οι εργαζόμενοι του Π.Ν.Α., εργαζόμενοι της BayerΕλλάς ΑΒΕΕ και παιδιά-έφηβοι φιλοξενούμενοι στους ξενώνες του Π.Ν.Α. 
Σκοπός του Σχεδίου Δράσης ήταν η ταχύτερη άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και η ένταξη των αποασυλοποιημένων παιδιών και εφήβων με ψυχιατρικές διαταραχές στην τοπική κοινωνία μέσω κοινών δραστηριοτήτων. 
Επιπλέον στόχος ήταν η αποκατάσταση του δάσους στην καμένη περιοχή του Νοσοκομείου αλλά και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. 
Το φυτευτικό υλικό (πεύκα, κυπαρίσσια, πικροδάφνες, ροδιές, συκιές, κ.α.) και η συντήρηση του (ποτίσματα ) ήταν χορηγία της εταιρείας Bayer. Στο πλαίσιο της άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού ακολούθησαν και άλλες δραστηριότητες με τα παιδιά-εφήβους τους φιλοξενούμενους των ξενώνων.

εθελοντισμός

Στην Ευρωπαϊκή Έκφραση προωθούμε την έννοια του εθελοντισμού και προσπαθούμε μέσα από προγράμματα και δράσεις να ενισχύσουμε το οργανωμένο εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ