11.9.2007
20.11.2007

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά των διακρίσεων

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ
Η Γενική Διεύθυνση "Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Ευρωπαϊκή Έκφραση διοργάνωσαν για δεύτερη φορά τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κατά των Διακρίσεων.

Αυτό που ζητήθηκε από παιδιά και νέους, 12 έως 18 ετών, ήταν να δημιουργήσουν μια αφίσα, η οποία θα παρουσιάζει την ιδέα της Μη Διάκρισης στα 27 κράτη-μέλη.
Έπρεπε να σχηματίσουν ομάδες τουλάχιστον 4 ατόμων και να δημιουργήσουν μια αφίσα (σχεδιάζοντας, ζωγραφίζοντας, κάνοντας κολάζ ή με όποιο καλλιτεχνικό τρόπο αυτοί επιθυμούσαν).

Οι νικήτριες ομάδες συναγωνίστηκαν με τις νικήτριες ομάδες των υπόλοιπων 26 χωρών και κέρδισαν ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπου ξεναγήθηκαν στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 312 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Μετά από την συνεδρίαση της Επιτροπής στις 08/11/2007, επιλέχθηκαν οι έξι καλύτερες αφίσες.
Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 11.00 στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Λ. Αμαλίας 8 Αθήνα, όπου και βραβεύτηκαν οι νικήτριες ομάδες.

εθελοντισμός

Στην Ευρωπαϊκή Έκφραση προωθούμε την έννοια του εθελοντισμού και προσπαθούμε μέσα από προγράμματα και δράσεις να ενισχύσουμε το οργανωμένο εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ