23.5.2014
23.5.2014

Ζωγράφισε, Τραγούδησε, Γράψε για την Δημοκρατία στην Ευρώπη

ΕΘΝΙΚΟ
Η Ευρωπαϊκή Έκφραση σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία 2ο Βούλας, 3ο Βούλας και Βουλιαγμένης και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 23 Μαΐου 2014 πραγματοποίησε την  εκδήλωση «Ένα πανήγυρι για την Ευρώπη» η οποία αποτελούσε  μέρος του προγράμματος με τίτλο «Ζωγράφισε, Τραγούδησε, Γράψε για την Δημοκρατία στην Ευρώπη». 

Η εκδήλωση "Ένα Πανηγύρι για την Ευρώπη” ξεκίνησε με την παιδική χορωδία vivavoice, η οποία άνοιξε τη γιορτή με τον ύμνο της Ε.Ε. Στη συνέχεια, ο Καραγκιόζης ταξίδεψε τους μαθητές  μέχρι τις Βρυξέλλες, καθώς γίνεται Ευρωβουλευτής. Μετά την ολοκλήρωση της λαϊκής παράστασης σκιών, τα παιδιά βγήκαν στο προαύλιο χώρο, κρέμασαν την πρότασή τους για το μελλοντικό σχολείο στο Δέντρο της Ευρώπης και παρέλαβαν το Ευρωπαϊκό Διαβατήριό τους.

Στο μεταξύ, οι γονείς παρέμειναν στο χώρο του θεάτρου του 3ου  Δημοτικού, καθώς προβαλλόταν υλικό, ενώ πραγματοποιήθηκε μια εισήγηση για την ιστορία της Ε.Ε. και τη συμμετοχή των ευρωπαίων πολιτών στα κοινά. Τα παιδιά, αφού παρέλαβαν το ευρωπαϊκό διαβατήριο, στη συνέχεια συμμετείχαν σε δραστηριότητες (παιχνίδια, γρίφοι, ζωγραφιές). Σε κάθε δραστηριότητα λάμβαναν ένα αυτοκόλλητο το οποίο αντιστοιχούσε σε ένα τετραγωνάκι του Ευρωπαϊκού Διαβατηρίου. Με την κάλυψη και των 12 τετραγώνων κατευθύνθηκαν στο κυλικείο του σχολείου όπου κεράστηκαν λιχουδιές από τις χώρες της Ε.Ε.

εθελοντισμός

Στην Ευρωπαϊκή Έκφραση προωθούμε την έννοια του εθελοντισμού και προσπαθούμε μέσα από προγράμματα και δράσεις να ενισχύσουμε το οργανωμένο εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ