15.12.2011
15.12.2011

Μαθαίνω Συμμετέχω Προσφέρω

ΕΘΝΙΚΟ
Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, η Εθνική Μονάδα του Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Εθνικός Συντονιστικός Φορέας για το «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011», διοργάνωσαν, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, διαθεματική εκδήλωση για τον Εθελοντισμό και τη Δια βίου Μάθηση, στις 15 Δεκεμβρίου 2011, στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, (Πειραιώς 100, Γκάζι). 
Η Ευρωπαϊκή Έκφραση συμμετείχε στην εκδήλωση ως συντονιστής δραστηριοτήτων και παράλληλα παρουσίασε το έργο της στον τομέα του εθελοντισμού.  
Το 2011, Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού, αποτέλεσε μια ξεχωριστή ευκαιρία για την αναγνώριση της αξίας και της σημασίας των εθελοντικών δραστηριοτήτων, οι οποίες μπορεί να πάρουν διάφορες μορφές και διαστάσεις με βάση τις αξίες, αρχές και την κοινωνικό -οικονομική και πολιτισμική δομή της κοινωνίας. 
Στην εκδήλωση δόθηκε η ευκαιρία τόσο στους εθελοντές όσο και στις εθελοντικές οργανώσεις να αναδείξουν τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς, οργανώσεις να αναδείξουν τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες κυρίως στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθηση (Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig, Comenius). 
Στην αίθουσα, όπου λειτούργησαν 30 θεματικά περίπτερα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις των εθελοντικών οργανώσεων στον τομέα της δια βιου Μάθησης. Σε θεματικά Περίπτερα συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι φορέων που υλοποιούν πολιτικές και προγράμματα σχετικά με την εκπαίδευση, την απασχόληση και τον εθελοντισμό στην Ελλάδα, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι επισκέπτες των περιπτέρων μπόρεσαν να προμηθευτούν ενημερωτικό υλικό σχετικά με τους τομείς που προαναφέρθηκαν.
Στο κοινό  Περίπτερο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διατέθηκε προς τους επισκέπτες ενημερωτικό υλικό με σκοπό την καλύτερη και πληρέστερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κεντρικό άξονα τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. (1981-2011).
Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συναυλία με την εθελοντική συμμετοχή του συγκροτήματος NIGMA.

εθελοντισμός

Στην Ευρωπαϊκή Έκφραση προωθούμε την έννοια του εθελοντισμού και προσπαθούμε μέσα από προγράμματα και δράσεις να ενισχύσουμε το οργανωμένο εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ