Η ομάδα μας

Νίκος
Γιαννής
Iδρυτής,
Δρ. Ευρωπαϊκών Σπουδών
Ιδρυτής και Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Έκφρασης μέχρι το 2002, έχοντας την ευθύνη για δράσεις, εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες της οργάνωσης, καθώς και την έκδοση του περιοδικού ‘’Ευρωπαϊκή Έκφραση’’ (1990-2016, 102 τεύχη).

Συγγραφέας βιβλίων και άρθρων. Νομικός, Διδάκτωρ Ευρωπαϊκών Σπουδών, με σπουδές στη Γαλλία και ΗΠΑ. Συμμετέχει σε αρκετούς συλλόγους,φεντεραλιστής (μέλος του ευρωπαϊκού κεντρικού οργάνου από το 2016) και πολίτης του κόσμου, υποστηρικτής της κοινωνίας πολιτών και του εθελοντισμού, αγαπάει την ελευθερία γιατί αγαπάει όλους τους άλλους, γι' αυτό μονίμως τρέχει.

Έχει εισάγει το walking & talking ως μέθοδο ελευθερίας, γενναιοδωρίας και ειρήνης (μέσα μας και έξω παντού).
Ανδρέας
Γουγάς
Ιδρυτικό μέλος - Γενική Διαχείριση
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ενηλικιώθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στην Πειραματική Φυσική Υψηλών Ενεργειών από το ίδιο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το CERN στην Ελβετία.

Μετά τις σπουδές του εργάστηκε σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ενώ, παράλληλα, ήταν ερευνητής στο CERN. Κατά την ακαδημαϊκή του καριέρα δημοσίευσε μεγάλο αριθμό άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και είχε πολλές συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια και ημερίδες.

Από το 2000 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα έχοντας αναλάβει θέσεις ευθύνης σε εταιρείες και οργανισμούς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που δραστηριοποιούνται σε κατασκευές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υψηλή τεχνολογία.

Η σχέση του με την ΕΕ ξεκινά από την ίδρυση της οργάνωσης, αφού ο ίδιος είναι ιδρυτικό μέλος. Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει τη Γενική Διαχείριση της οργάνωσης.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την πτήση και το διάστημα.
Κατερίνα
Ανδρωνά
Γενική Διεύθυνση
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στη Διοίκηση Πολιτιστικών Οργανισμών.

Στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Έκφρασης εντάχθηκε το 2005 ως Υπεύθυνη Προγραμμάτων και σήμερα έχει αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση της Οργάνωσης. Έχει υλοποιήσει μεγάλο αριθμό προγραμμάτων, ημερίδων και εκδηλώσεων της οργάνωσης.

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την οικογένειά της, τη μουσική, τα ταξίδια και τον εθελοντισμό.
Θεμιστοκλής
Κοσσίδας
Σύμβουλος Διοίκησης
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βούλα Αττικής, όπου και κατοικεί με τη σύζυγό του και τα 3 τους παιδιά.

Σπούδασε χρηματοοικονομικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Έχει εργαστεί ως ορκωτός ελεγκτής, εισηγητής στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών (ΣΟΕΛ) και στη γενική διεύθυνση διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η σχέση του με την Ευρωπαϊκή Έκφραση ξεκίνησε το 1998 και από τότε ασκεί έντονη εθελοντική δράση, καθώς είναι μέλος αρκετών συλλόγων σε θέσεις ευθύνης όπως του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» Βούλας, της Ελληνικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικού Δικαίου και των Διεθνών Θερινών Παιδικών Κατασκηνώσεων.
Βασίλης
Λυρίτσης
Συντονιστής-Υπεύθυνος Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «ΙΝΟΗ»
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας (Φιλοσοφική Σχολή, Κρήτη) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Εργάζεται με ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως άτομα με αναπηρία και πρόσφυγες, από το 2007.

Στην ομάδα της «Ευρωπαϊκής Έκφρασης» εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2020, ως Συντονιστής-Υπεύθυνος στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, «ΙΝΟΗ». Συνηθίζει να λέει: «διάλεξα να εργάζομαι με ευάλωτους ανθρώπους γιατί τους αξίζει μια κανονική ζωή, μια ζωή με μέλλον και προοπτική, χωρίς ταμπέλες και απομόνωση».

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τις κόρες του και τα ταξίδια. Ενίοτε κάνει και ποδήλατο.
Αθανάσιος
Καρτσακάλης
Συντονιστής Μονάδας Β' Εποπτευόμενων Διαμερισμάτων Ασυνόδευτων Ανηλίκων / ΚΦ 16+
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα και εργάζεται στην Αθήνα.

Απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με μεταπτυχιακές σπουδές Δημόσιας Διοίκησης & Management Ανθρώπινων Πόρων στο Πανεπιστήμιο Neapolis της Κύπρου.

Εντάχθηκε επαγγελματικά στο δυναμικό της «Ευρωπαϊκής Έκφρασης» το 2019, ως Κοινωνικός Φροντιστής ασυνόδευτων ανηλίκων της Δομής Φιλοξενίας Κυψέλης.

Από το 2021, διατελεί Συντονιστής - Υπεύθυνος του Τομέα Β' του έργου των Εποπτευόμενων Διαμερισμάτων Ημιαυτόνομης Διαβίωσης ΚΦ16+.
Άννα
Καβούρη
Συντονίστρια Μονάδας Α' Εποπτευόμενων Διαμερισμάτων Ασυνόδευτων Ανηλίκων / ΚΦ 16+
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, είναι Πτυχιούχος Κοινωνική Λειτουργός με μετεκπαίδευση στη Συμβουλευτική και Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), ενώ συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της Διοίκησης Μονάδων Υγείας (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο).

Από το 2002 έως το 2020 εργάστηκε ως Υπεύθυνη Κοινωνικής Υπηρεσίας και Υπεύθυνη Προάσπισης και Διεκδίκησης Δικαιωμάτων, σε Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα δικαιώματα ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στην Ευρωπαϊκή Έκφραση εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2021 ως Κοινωνική Λειτουργός πλαισιώνοντας τη Μονάδα Β των Εποπτευόμενων Διαμερισμάτων Ασυνόδευτων Ανηλίκων / ΚΦ 16+, ενώ τον Νοέμβριο του 2021 ανέλαβε τον συντονισμό της Μονάδας Α.

Είναι συγγραφέας του εγχειριδίου «Οδηγός Προστασίας Οροθετικών από Παραβιάσεις Κοινωνικών Δικαιωμάτων», ενώ έχει υπάρξει Τακτικό Μέλος της Συντακτικής Ομάδας του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης HIV/AIDS 2019-2025 και Τακτικό Μέλος της Διαρκούς Ομάδας Εργασίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Συλλόγων Ασθενών για τη Δημόσια Υγεία.

Είναι μητέρα της 14 ετών Ελένης Σοφίας και στον ελεύθερό χρόνο της απολαμβάνει συναντήσεις με φίλους, όμορφες οικογενειακές στιγμές και ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

εθελοντισμός

Στην Ευρωπαϊκή Έκφραση προωθούμε την έννοια του εθελοντισμού και προσπαθούμε μέσα από προγράμματα και δράσεις να ενισχύσουμε το οργανωμένο εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ