Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα > Προγράμματα > Προγράμματα ΕΕΚΑΝΑ > >
Αναδάσωση στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Π.Ν.Α.)

Σχετικά αρχεία

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008 η Ευρωπαϊκή Έκφραση-Ανατολική Αττική σε συνεργασία με το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Π.Ν.Α.) και την Εταιρεία Bayer Ελλάς ΑΒΕΕ προέβη σε φύτευση-αναδάσωση 1.000 περίπου δενδρυλλίων μέσα στον χώρο του νοσοκομείου, σεπεριοχή η οποία έχει πληγεί από συνεχείς πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Περιβαλλοντικές Δράσεις Άρσης του Κοινωνικού Αποκλεισμού στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής» με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Πριν από την αναδάσωση έγινε ενημέρωση των εθελοντών και των δημοσιογράφων για το Σχέδιο Δράσης από το Διοικητή του Π.Ν.Α κ. Χρήστο Ροϊλό, τον Ιδρυτή της Ευρωπαϊκής Έκφρασης κ. Νίκο Γιαννή, τον Πρόεδρο της BayerΕλλάς ΑΒΕΕ κ. SCHMIDT, την Περιβαλλοντολόγο - μέλος της Ευρωπαϊκής Έκφρασης, κα Μαρία Μήλα και τη Διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της BayerΕλλάς ΑΒΕΕ κ. Αγγελική Τουρκάκη στο Αμφιθέατρο του Π.Ν.Α.

Στην αναδάσωση έλαβαν μέρος εθελοντές από την τοπική κοινωνία, οι εργαζόμενοι του Π.Ν.Α., εργαζόμενοι της BayerΕλλάς ΑΒΕΕ και παιδιά-έφηβοι φιλοξενούμενοι στους ξενώνες του Π.Ν.Α. Σκοπός του Σχεδίου Δράσης είναι η ταχύτερη άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και η ένταξη των αποασυλοποιημένων παιδιών και εφήβων με ψυχιατρικές διαταραχές στην τοπική κοινωνία μέσω κοινών δραστηριοτήτων. Επιπλέον στόχος είναι η αποκατάσταση του δάσους στην καμένη περιοχή του Νοσοκομείου αλλά και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Το φυτευτικό υλικό (πεύκα, κυπαρίσσια, πικροδάφνες, ροδιές, συκιές, κ.α.) και η συντήρηση του (ποτίσματα ) είναι χορηγία της εταιρείας Bayer. Στο πλαίσιο της άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού θα ακολουθήσουν και άλλες δραστηριότητες με τα παιδιά-εφήβους τους φιλοξενούμενους των ξενώνων.

© 2011 Όμιλος Ευρωπαϊκή Έκφραση

Ομήρου 54, 106 72 Αθήνα. Tηλ.: 210 3643224, 210 36 46 953, ekfrasi@ekfrasi.gr