Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα > non visible >
Στον αστερισμό της Ευρώπης

Σχετικά αρχεία

Το πρόγραμμα απευθύνετε σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και άτομα της τρίτης ηλικίας.

Και οι δύο ομάδες έχουν ανάγκη να γνωρίσουν έναν άλλο τρόπο να μαθαίνουν οι πρώτοι και να γεμίζουν οι δεύτεροι τον ελεύθερο χρόνο τους μέσω της δημιουργικής απασχόλησης. Αυτός το τρόπος βασίζεται στο αυτόνομο διάβασμα και την ανάκληση στην επιφάνεια βιωματικών γνώσεων. Ιδιαιτέρως σε μια εποχή, στην οποία οι ρυθμοί της εξέλιξης είναι ταχύτατοι και διαπιστώνεται στενότητα ως προς το διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο των μαθητών, η δημιουργική απασχόληση συμβάλλει θετικά στην εσωτερική ισορροπία των ατόμων και την ανάπτυξη δημιουργικής δράσης στην ομάδα.


Οι επιδιωκόμενοι στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης στόχοι είναι:

α) Η προσέγγιση του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος μέσω του μύθου σε συνάρτηση και με την προβληματική του θέματος, δηλαδή την Ευρώπη τόσο ως ιστορικό και γεωγραφικό μόρφωμα, όσο και ως διαπολιτισμική οικονομική και κοινωνική οντότητα.

β) Η ανάδειξη το Ελληνικού και Ευρωπαϊκού αυτοπροσδιορισμού των συμμετεχόντων στις δράσεις του σχεδίου.

γ) Η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση για την δημιουργική απασχόληση ως διαδικασίας εργαλείου για την θετική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

δ) Η ενημέρωση για τις δυνατότητες προσέγγισης της πραγματικότητας, ιστορικής και σύγχρονης και μέσω του μύθου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ελληνική μυθολογία.


Ο Δήμος Σπάτων επελέγη και λόγω του έντονα αναπτυσσομένου χαρακτήρα που έχει λόγω του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», αλλά και λόγω του γεγονότος, ότι ακριβώς αυτό το αεροδρόμιο είναι η πύλη προς την Ευρώπη.
© 2011 Όμιλος Ευρωπαϊκή Έκφραση

Ομήρου 54, 106 72 Αθήνα. Tηλ.: 210 3643224, 210 36 46 953, ekfrasi@ekfrasi.gr